Elsőre talán úgy tűnhetett, nagy fába vágták a fejszét a Piliscsabai CÉH Egyesület tagjai - Papp Zsolt Péter, Bartha Miklós -, mikor úgy döntöttek, régiós borversenyt szerveznek amatőr borászok számára Piliscsabán.

A szervezők szándéka szerint a Piliscsabai Regionális Borverseny évente ismétlődő hagyomány lesz, amellyel szeretnék elérni, hogy minden térségbeli egy kicsit Piliscsabán is otthon érezze magát.

A kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált a környék borászai részéről. Piliscsabára a térség 13 településének (Budajenő, Esztergom, Kesztölc, Piliscsaba, Piliscsév, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentíván, Pilisszentlélek, Üröm, Velky Lapas (Szlovákia), Zalaegerszeg) 68 borásza összesen 140 tétel borral nevezett be. Az amatőr borászok munkáját az országosan elismert szakértőkből álló borbíráló bizottság számos éremmel ismerte el. A nevezett tételek között összesen 3 nagy arany, 29 arany, 49 ezüst és 37 bronzérmes minősítésű bort határoztak meg. Vikukel László a bizottság elnöke elismerően nyilatkozott az eredményhirdetésen a benevezett borok minőségéről.

A verseny eredményhirdetését március 4-én tartották a Klarissza Házban. A CIB Bank, az MCM Kft., a Szlojó Kft., Ocskay Réka, Gyarmati Tamás és a Fényesliget Kávézó által támogatott zártkörű rendezvényre a versenyben részt vevő borászok mellett elfogadta Farkas András piliscsabai polgármester meghívását Csenger Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is.

Képek a versenyről:
Borverseny 2016

A díjazottak névsora:
Fehér
Rozé
Vörös
Champion és külön díj
Statisztika

Annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a helyi borászok által készített díjazott borokkal, a szervezők szándéka szerint ez év szeptember 3-án Régiós Borkóstolót tartanak, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A nyílt esemény helyszíne a piliscsabai Klarissza Udvar lesz.